Na hřbitovní záchody už jen s pětikorunou. Toalety nebudou zdarma, návštěvníci je ničili

toalety na hřbitově

Konec bezplatného využívání toalet na přerovském hřbitově – to hlásí občanům zástupci technických služeb. Už mají dost chování lidí, kteří toto místo využívají k jiným účelům, ničí zařízení, a ještě tu kradou. U dveří byl proto namontován automat na mince a od pondělí 3. května budou muset návštěvníci za použití WC platit, bez pětikoruny se jednoduše dovnitř nedostanou.

„Protože nechceme dopustit další devastaci, zpřístupníme zařízení pouze těm, kteří zaplatí – a budeme věřit, že po tomhle opatření už místo nebude lákat lidi, kteří sem přicházejí z jiných důvodů,“ doufá jednatel Technických služeb města Přerova Bohumír Střelec. Jednorázový poplatek činí 5 korun, dveřní automat přijme korunu, dvoukorunu, pětikorunu nebo i desetikorunu – ale pozor, zpět nevrací.

„Upozorňujeme návštěvníky, že vstup je monitorován a vyzýváme je, aby nepoškozovali dveře ani vnitřní zařízení, jak jsme tomu byli mnohdy svědkem,“ doplňuje náměstek Tomáš Lolek. Připomíná, že sociální zařízení prošlo kompletní rekonstrukcí před třemi lety – v čase, kdy už bylo v havarijním stavu. A do oprav šla nemalá částka. Za 600 tisíc korun tu byla provedena kompletní oprava exteriéru i interiéru, vyměněny všechny zařizovací předměty a záchody upraveny tak, aby je mohli používat i invalidní návštěvníci hřbitova.

Foto: Záchody na hřbitově budou od pondělí 3. května zpoplatněny.

Toalety na přerovském hřbitově

Toalety na hřbitově