Pozitivní antigenní test měl dnes jeden z 904 přítomných školáků

Parterové úpravy ZŠ Trávník

Statistiku, která vypovídá o tom, jak vypadal první den ve škole - kdy děti usedaly do lavic s podmínkou testování a nošení roušek - má k dispozici náměstek primátora Petr Kouba. Z ní vyplývá, že k výuce se nedostavilo zhruba deset procent školáků.

Z 1012 přerovských školáků, kteří měli dnes nastoupit, jich nepřišlo 108. Vlastní test – takzvaně plivací - si přinesly tři děti, ostatní byly testovány státem dodanými antigenními testy Singclean. „Byl jsem od rána přítomen testování dětí a ověřil si, že většina z nich to bezproblémově zvládla, 221 dětem asistovali u výtěru z nosu rodiče, kteří jim byli především psychickou podporou,“ řekl Kouba. Pozitivní výsledek mělo 1 dítě – prakticky to pro něj znamenalo odchod ze školy a povinnost rodičů objednat ho na PCR testy.

Podle posledních informací bude Olomoucký kraj požadovat dodání uživatelsky přívětivějších testů na covid-19, než jaké školy dostaly nyní.

O plánovaném nástupu dětí do škol si můžete přečíst v tiskové zprávě z 9. dubna: Od pondělí se otevírají školy a školky. Jak bude vypadat testování a výuka v Přerově?

12.4.2021 15:02:07 | přečteno 2224x | Bc. Lenka Chalupová