Turisté, kteří se letos ubytují v Přerově, nebudou platit městu ani korunu

Hotel Jana

Novelizovat vyhlášku o poplatku z pobytu – anebo ji pro letošní rok zrušit? Před tímto dilematem stáli přerovští zastupitelé. Na svém dubnovém zasedání se rozhodli ji od května zrušit a tímto krokem podpořit cestovní ruch. Pro majitele místních hotelů, penzionů či turistických ubytoven to znamená, že už nebudou od svých hostů vybírat poplatek za pobyt. Ten až dosud činil 15 korun za den.

„Město tím sice přijde zhruba o částku 150 tisíc korun, ale domníváme se, že podpora cestovního ruchu je v této těžké době důležitá – a je i v našem zájmu, aby do Přerova jezdili lidé za dlouhodobější rekreací či sportovním vyžitím,“ konstatovala náměstkyně přerovského primátora Hana Mazochová. Osvobozeni budou návštěvníci, kteří se ve městě ubytují v jednom ze tří hotelů, šesti penzionů, sedmi ubytoven a v jednom bytě, který oficiálně slouží turistům, a to po dobu maximálně 60 dnů.

Zařízení, která poskytla návštěvníkům ubytování od ledna do konce dubna, ještě vybrané poplatky městu odvádět budou - splatnost je ale prodloužena, takže mají se zaplacením čas až do konce září.

13.4.2021 14:18:53 | přečteno 1049x | Bc. Lenka Chalupová