Na kole či koloběžce do práce i za výlety. Přerov vyhlašuje dvě soutěže

Přerov jede na kole

Letos mohou Přerované opět šlápnout do pedálů, počítat kilometry a porovnávat se s kolegy, kdo z nich častěji seděl při cestě do práce v sedle kola. Loňský ročník akce „Přerov jede na kole“ byl kvůli covidu zrušen, letošní přípravy nezhatila ani koronavirová opatření. Od dnešního dne se zájemci mohou do soutěže registrovat – stačí se na stránkách města jednoduše proklikat do sekce, která láká do třetího ročníku klání. Ten přináší i jednu novinku pro milovníky cyklistických výletů.

„Letos vyhlašujeme dvě kategorie. Ta první se jmenuje „Pravidelnost“ a je určena pracovním kolektivům, čítajícím tři až pět členů. Týmy se musejí registrovat od 19. do 31. května – a od 1. do 25. června si pak budou členové zapisovat, kolikrát využívali k cestě do zaměstnání kolo,“ uvedla Jana Pivodová z marketingového oddělení města. A odkryla i pravidla druhé kategorie. Ta nese název „Na výlet s cyklo-kartou“ a potrvá až do konce prázdnin – tedy do 31. srpna. „Cílíme k rodinám a partám přátel či dobrých kolegů, kteří rádi podnikají výlety na kole. Pokud zaregistrují od 19. května do 19. června svůj tým, získají odkaz na sedm nedalekých cílů a při jejich návštěvě budou sbírat razítka do kartičky, kterou jim po registraci pošleme,“ říká Pivodová. Připomíná, že vzdálenosti do Přerova nebudou závratné a hravě je zvládnou i jen trochu sportovně naladěné děti – výlety jsou naplánovány s cílem třeba na zámku v Tovačově, nebo na středověkém hradě Helfštýně. A pedály kola nejsou v soutěži podmínkou. „Je samozřejmě možné využít jakoukoliv bezmotorovou a pro zdraví prospěšnou dopravu, tedy klidně i koloběžku, nebo brusle. Kdo chce, může jít pěšky – i to se počítá,“ řekl přerovský cyklokoordinátor Jiří Janalík.

Soutěž má motivovat Přerovany ke zdravějšímu způsobu života a ke stmelení pracovních kolektivů. Poprvé se – ještě pod hlavičkou celostátní organizace – konala v roce 2015, kdy se do klání zapojily takřka všechny větší místní podniky. Později akci už organizovalo město samo – se svými pravidly i cenami pro účastníky. Na úspěšné soutěžící čeká odměna i letos. Více se zájemci dozví na Přerov jede na kole 2021

19.5.2021 10:39:57 | přečteno 841x | Bc. Lenka Chalupová