V pondělí se otevře venkovní koupaliště, voda v bazénu bude mít 26 stupňů Celsia

bazén

Po sedmi měsících nucené přestávky se v pondělí 31. května otevřou také brány přerovského letního koupaliště. Provozovatel zpřístupní zařízení v intencích rozvolňovacího opatření, samozřejmostí jsou zvýšené hygienické podmínky, spočívající především v dezinfekci všech madel a klik. Pokud se na vládní úrovni nic nezmění, měl by své návštěvníky přivítat 14. června i krytý bazén, který je součástí areálu.

„Voda ve venkovním bazéně bude ohřátá na 26 stupňů – tak, aby se v ní dalo příjemně plavat a naši první plavci nemuseli drkotat zuby,“ říká jednatel společnosti Sportoviště Přerov Jaroslav Hýzl. Do areálu se zájemci dostanou hlavním vstupem – tedy z ulice Kopaniny, jednotné vstupné bude 60 korun, a to bez ohledu na dobu strávenou na bazéně, děti do šesti let platit nebudou. Návštěvníci si mohou uložit věci v šatně, ale sprchy musejí být vypnuté, mimo provoz má být i pára, zavřeno bude také občerstvení. V jeden čas může v areálu pobývat maximálně 200 lidí, což by podle odhadu provozovatele mělo být dostačující. „Neočekáváme nával, i když bychom si to přáli,“ konstatuje Hýzl.

Naposledy byl bazén otevřený začátkem října, od té doby zaměstnanci prováděli jen udržovací práce a opravy, ve venkovním areálu došlo k výměně poškozených kachliček. Pracovalo se i na koupališti v Penčicích, které by se mohlo otevřít na konci školního roku, nebo na začátku prázdnin – tam dostal bazén nový nátěr, který by měl odolat vlivům vody.

Aktuální informace k otevírací době jsou k dohledání na: www.bazenprerov.cz.

Foto: Takto se letos čistil venkovní bazén před napuštěním.

27.5.2021 8:27:35 | přečteno 2114x | Bc. Lenka Chalupová