Hledá se nejoriginálněji vyzdobená autobusová zastávka. Které obrázky jsou nejzdařilejší?

Velikonoční zastávky Orbis pictus

Třináct přerovských autobusových zastávek má nový dočasný „kabát“. Jsou oděny do obrázků školáků, kteří tímto originálním způsobem připomínají cestujícím, že letos uplynulo 430 let od narození Jana Amose Komenského. Nejznámějšímu učiteli - respektive jeho dílu Orbis Pictus neboli Svět v obrazech - věnovali své výtvarné práce. A pořadatelé teď vyzývají Přerovany, aby hlasovali v anketě, která hledá nejpovedenější zastávku.

Do zdobení zastávek se zapojily čtyři přerovské základní školy, dvě střední, základní umělecká škola, muzeum, knihovna, středisko volného času i jednotlivci. Každá zastávka je jiná – a všechny zajímavé. Vyhrát a získat poukaz v hodnotě dvou tisíc korun na občerstvení v přerovské cukrárně ale může pouze jeden tým. Ten vítězný. „Hlasování na webových stránkách začalo 1. dubna a potrvá do 22. dubna. Hlasující mohou hodnotit jednu vybranou zastávku nebo všechny. Své sympatie mají možnost vyjádřit pomocí počtu hvězdiček – a jednoduše čím více jich udělí, tím větší je váha hlasu. Svůj hlas musí ovšem každý ověřit přes e-mail, na který přijde hlasovací kód,“ vysvětlila systém Jana Pivodová z Kanceláře primátora. Jednotlivé autobusové zastávky reprezentuje v hlasovacím systému pouze jedna fotografie. Více snímků si mohou zájemci prohlédnout na stránce Jarní zastávky s Komenským - anketa. Anebo, ještě lépe, si mohou zastávky v rámci jarní procházky projít a prohlédnout si výtvarné práce na vlastní oči.

„Zastávky v rámci velikonoční výzdoby zkrášlujeme už několik let a lidem se tato výzdoba veřejného prostoru líbí. Letos poprvé ale nejsou součástí výtvarných dílek jarní motivy, ale jde o oslavu Komenského, od jehož narození uplynulo 28. března 430 let,“ řekla na závěr spolupořadatelka akce Marta Jandová z Výstavní síně Pasáž.

HLASOVÁNÍJarní zastávky s Komenským - anketa

1.4.2022 11:21:34 | přečteno 640x | Bc. Lenka Chalupová