Povrch školního hřiště na Velké Dlážce je opotřebovaný, v plánu je rekonstrukce

hřiště Velká Dlážka

Školní hřiště u Základní školy Velká Dlážka by mělo dostat nový povrch. Při zpracování projektu byl proveden průzkum místa, který ukázal, že je podloží ve špatném stavu a je třeba vyměnit všechny konstrukční vrstvy. Radní dnes záměr schválili, v prosinci se jím ještě budou zabývat zastupitelé. Rekonstrukce by měla přijít asi na 18 a půl milionu korun.

Víceúčelové školní hřiště bylo postaveno během roku 2004 a využívají jej nejen žáci, ale v odpoledních hodinách i veřejnost. Jeho součástí je atletická dráha a několik sportovních ploch, na nichž se hraje softbal, kopaná, házená, basketbal, beach volejbal, volejbal a tenis. Po osmnácti letech intenzivního užívání je povrch hřišť opotřebovaný a potřebuje rekonstrukci. „Předmětem veřejné zakázky je nejen výměna povrchu, ale i doplnění či výměna ochranných prvků a oplocení. V celém rozsahu je rovněž nutné školní hřiště odvodnit,“ informoval náměstek primátora Vladimír Lichnovský.

O tom, jestli dostane záměr veřejné zakázky na rekonstrukci zelenou, rozhodnou v pondělí 5. prosince zastupitelé.

Na projektu se začalo pracovat

Radní se letos zabývali rovněž kompletní rekonstrukcí hřiště u Základní školy Boženy Němcové, které dnes slouží jako provizorní parkoviště pro zaměstnance.

„Práce na projektu jsou zahájeny, první schůzka s projektantem se uskutečnila 16. listopadu. V pondělí 28. listopadu proběhne v místě geologický průzkum vrstev pod stávajícím povrchem,“ uvedla Ivana Pinkasová z přerovského magistrátu. Součástí sportoviště u této školy by měla být běžecká rovinka se dvěma drahami a víceúčelové hřiště na malou kopanou, házenou, tenis, volejbal a basketbal. Projektant by měl navrhnout v daném místě také odpočinkovou plochu pro školní družinu a pro rekreační sporty jako je badminton, kroket či létající talíře – a součástí má být i objekt pro správce a toalety pro veřejnost.

Foto: Školní hřiště na Velké Dlážce slouží žákům školy a odpoledne i veřejnosti. Ta platí 150 korun za hodinu užívání sportoviště.

Hřiště u ZŠ Velká Dlážka

Školní hřiště (ZŠ Velká Dlážka)

24.11.2022 14:02:47 | přečteno 251x | Bc. Lenka Chalupová