TZ - Letní divadelní scéna nabídne rockový koncert i festival ochotníků

Deset koncertů či divadelních představení nabídne od června do září programová skladba Letní divadelní scény mezi hradbami.

První červnový koncert se v zámeckém parkánu ponese v duchu rockového koncertu, který obohatí doprovodný program výstavy Music made on vinyl, instalované od května v Galerii města Přerova. Na čtvrtek 14. června je připravena zahrát svým fanouškům přerovská kapela Jimi Hendrix Forever, která má v repertoáru podle vlastních slov skvělé rockové pecky. O dva týdny později, ve čtvrtek 28. června, je vystřídají přerovští Freďáci s country muzikou, která nese nádech bluegrassu.

Červenec a první srpnový čtvrtek pak budou patřit čtyřem ochotnickým divadelním souborům z České republiky, které se na pozvání divadla Dostavník ujmou hlavní role v nultém ročníku přerovské přehlídky ochotnických divadelních souborů. „Dostavníčko s Dostavníkem“ nabídne 12. července komedii o tom, že i na malé louce u lesa je možné rozpoutat řež, v podání divadelního souboru Jiřího Voskovce ze Sázavy s názvem Louka pro dva. O týden později pak bude letní večer v zámeckém parkánu  patřit Divadlu bez zákulisí ze Sokolova, které prostřednictvím představení s výmluvným názvem Urvi to! navodí atmosféru situace, kdy někdy při cestě za penězi, úspěchem a uznáním ztrácíme nejen ty, co máme rádi, ale i sami sebe. V poslední červencový čtvrtek 26. z jeviště zazní argumenty, proč není vždy jednoduché obhájit ve vší slušnosti klukoviny svých dětí, a sice pod taktovkou Divadelního spolku Kroměříž, jež přiveze z nedalekých hanáckých Benátek inscenaci Bůh masakru. „Nultý ročník přerovské letní přehlídky ochotníků zakončí 2. srpna pět úsměvných jednoaktovek o strastech i slastech manželského života s názvem Smíšené dvouhry, na něž se návštěvníci mohou těšit v podání Divadelního souboru Amadis z Brna,“ zve na letní divadelní večery pořádané Galerií města Přerova šéfka spolupořádajícího souboru  Dostavník Renata Bartlová.

V srpnu a září se pak na podiu sevřeném kamennou hradbou vystřídají operní pěvec, violoncellové kvarteto, zazní folk i funky. Ve čtvrtek 16. srpna vystoupí sólista opery a operety Vítěslav Vít společně s Klárou Curylovou a v jejich podání zazní nejslavnější světové operní a operetní skladby i muzikálové melodie. Poslední prázdninový program pak bude patřit skupině Arrhythmia, inspirované Apocalypticou, působící při ZŠ Bedřicha Kozánka v Přerově. Violoncellové kvarteto s bicími předvede metalovou muziku, filmové melodie i skladby klasických autorů. Září pak nabídne kapely VHS a Endy Moon 4PM Band.

Všechna představení začínají vždy v 19.30 hodin, předprodej a prodej  vstupenek probíhá v Galerii města Přerova, Horní nám. 1.  Volnou vstupenku na celou letní divadelní sezonu mohou vyhrát filmoví fanoušci, kteří až do 19. července zavítají na některý z vypsaných filmových hudebních podvečerů, které galerie společně s organizátory výstavy Music made on vinyl nabízí jako doprovodný program k probíhající výstavě Music made on vinyl. Více na webu galerie města Přerova.

Lada Galová, Galerie města Přerova

13.6.2012 10:37:39 | přečteno 1761x | Galerie města Přerova

Navigace

Galerie města Přerova