TZ - Turisté oslaví jubileum výstavou o Olomouckém kraji

KČT v Přerově

Výstavu ke 110. výročí Klubu českých turistů v Přerově, s podtitulem 110 let poznávání Olomouckého kraje, bude od 6. října hostitGalerie města Přerova. Návštěvníci si prohlédnou nejen fotografie z turistické činnosti ze zajímavých míst Olomouckého kraje, ale také třeba diplomy, kapesní kalendáře, oblastní turistické odznaky, medaile členů a další předměty.

„Rozvoj turistiky v Přerově zaznamenává stále větší boom. Obrovskou výstavu ke stoletému jubilu klubu turistů jsme organizovali už v roce 2012.  Jmenovala se Mapy a turistika v proměnách času. Představovali jsme tehdy hlavně turistické rozcestníky a mapy. Mapy převážně turistické, ale i topografické, běžné zeměpisné, tematické či historické. Expozici kartografických skvostů i běžně dostupných plánů výletních tras doplňovaly turistické artefakty jako záznamy z výšlapů, deníky, dobové fotografie, odznaky nebo známky a razítka nastřádaná od počátku minulého století,“ vzpomněla kurátorka obou výstav Lada Galová.

Letošní plánovaná výstava se bude od té předchozí lišit jak svojí dramaturgickou koncepcí, tak volbou vystavovaných exponátů. „Půjde hlavně o fotky z našich výletů a cest a ocenění, která naši členové nasbírali v průběhu let za rozvoj turistiky,“ informoval organizátor výstavy a člen Klubu českých turistů v Přerově Stanislav Dostál. Výstavu otevře Galerie města Přerova vernisáží ve čtvrtek 6. října v 17 hodin, zahraje Autumn Trio Band. Klub českých turistů se bude v městské galerii prezentovat do neděle 20. listopadu.

29.9.2022 7:55:49 | přečteno 166x | Galerie města Přerova

Navigace