TZ - Výstava vzdá hold desetileté existenci Nadačního fondu Blues nad Bečvou

BnB10 plakat

Nadační fond Blues nad Bečvou letos oslaví své první kulatiny, a hned ve velkém stylu. Vedle rekapitulace své desetileté historie v centru města formou retrospektivní výstavy nabídne jako každoročně velký bluesový festival, letos s podtitulem aprílovo – májové blues, spolupořadatelsky opět uspořádá Kytarový rekord na hradbách nebo též Hudební léto na hradbách.

Výstava věnovaná  10. narozeninám jediného nadačního fondu svého druhu na Moravě bude procházkou po aktivitách fondu od jeho vzniku v roce 2013 až po současnost. „Nebyly to jen vlastní festivaly a koncerty, ale též dárcovství krve, support pro Přerovský jazzový festival formou legendárního Jazzu u piva, organizování Letního kina pod Jeřábem, mezinárodní workshopy nebo fotografické výstavy,“ řekl zakladatel a předseda NF BnB Pavel Ondrůj.

Vernisáž se uskuteční v sobotu 12. 3. 2022, výstava v prostorách budovy Emos na náměstí TGM v Přerově potrvá po celé jaro. „Expozice pod názvem jednoduché a výstižné zkratky  BnB 10 zmapuje nejen bluesové aktivity nadačního fondu na přerovské hudební scéně prostřednictvím panelů, fotografií z pořádaných koncertů, dobových plakátů,  přehledem aktivit nebo trojrozměrných předmětů, “ uvedla kurátorka výstavy Lada Galová z Galerie města Přerova, která alternativní výstavní plochu v Emosu provozuje. Zdokumentována podle jejích slov bude například i spolupráce fondu s polským partnerem – sdružením Blues nad Bobrem, chybět nebude připomínka masivní podpory dárcovství krve, kterou dokumentuje speciální edice triček s potiskem propagujícím výzvu, nebo další artefakty.

„Už měsíce shromažďujeme podkladové materiály tak, abychom vytvořili opravdu důstojnou procházku po jednotlivých ročnících naší éry,“ dodal Pavel Ondrůj.  Výlohy budovy Emos tak pohltí zcela odlišná expozice od těch předchozích výtvarných, a sice jubilejní a vzpomínková. „Práce je to mravenčí pro nás všechny, kteří si přejeme, aby výsledek byl excelentní,“ uzavřela Galová.

25.2.2022 10:51:48 | přečteno 222x | Galerie města Přerova

Navigace